Relatieproblemen: geen verbinding met mijn partner

 

Geen verbinding met mijn partner?

Het is misschien wel de meest gehoorde ‘klacht’ in mijn praktijk: “Ik voel geen verbinding met mijn partner meer”. Waarom gebeurt dat in onze relaties? Waarom verliezen we ´de verbinding´ terwijl we daar blijkbaar last van hebben?

Ons ideaalbeeld van een gezonde relatie

Is het je wel eens opgevallen dat romantische films meestal eindigen als de twee geliefden elkaar na een lange en ingewikkelde zoektocht eindelijk hebben gevonden? Dat je niet te zien krijgt hoé ze dan zo lang en gelukkig leven?

Ons beeld over relaties is sterk beïnvloed door het romantische gedachtegoed.

 

De... RRRRRRRomantiek

Romantici gaan er vanuit dat relaties vanzelf gaan. Dat je De Ware herkent uit duizenden, dat je enkel je gevoel hoeft te volgen om voor áltijd gelukkig te zijn. Je relatie met De Ware blijft vanzélf voor altijd geweldig, je zult nooit twijfelen, er zijn geen relatieproblemen en je hoeft niets te leren over jezelf of je partner want je voelt elkaar aan zonder woorden.

O, ja, en de seks blijft vanzelf voor altijd geweldig!

Prachtig beeld natuurlijk maar…. helaas wijst de praktijk anders uit. Veel stellen ervaren relatieproblemen en relaties lopen op de klippen, onder andere omdat mensen denken dat alles vanzelf gaat maar na verloop van tijd ‘geen verbinding met mijn partner meer voelen’.

Lees meer op Ouders.nl...

 

 

Als je dit artikel interessant vindt, is mijn online masterclass waarschijnlijk ook  wat voor jou! Schrijf je in via onderstaande button.

Ouders.nl

In 2020 vroeg de uitgever van Ouders.nl of ik als relatie-expert voor hen wilde gaan schrijven.

Aangezien het mijn missie is om relatiekennis te verspreiden en zo veel mogelijk mensen te helpen aan een fijne relatie, was mijn antwoord op die vraag natuurlijk ´Ja!´

Vanaf 2021 verschijnt er dus iedere maand een artikel van mij op Ouders.nl. Een artikel waarin ik relatiekennis deel, relatieproblemen bespreek en relatietips geef.

relatieproblemen geen verbinding