Rick en Sophie

Rick en Sophie in Imagotherapie

In september 2021 werd ik geinterviewd door Pieter de Vries, student bij de HvA. Hij schreef een stuk over relaties voor storylab van de HvA en wilde van alles weten over relaties en hoe relatietherapie werkt. We spraken ruim een uur en met die informatie schreef hij een artikel over Rick en Sophie in relatietherapie.  En.. zie hier het resultaat! 😃

Citaat

We voelen geen liefde meer,’ zei Rick.

Het koppel zat er terneergeslagen bij.

Bregje nam het woord: ‘De methodiek van Jonkhart & Ziel heet Imago therapie en gaat ervan uit dat hoe je je partner ziet, gekleurd wordt door allerlei gebeurtenissen van vroeger. Zoals hechting, boodschappen vanuit je omgeving en het voorbeeld dat je ouders je gaven.

Bregje keek beiden aan, peilend of ze het verhaal nog volgden. ‘We hebben geleerd wat voor ons veilig en onveilig voelt en nemen dat mee in onze relaties later.’ Rick keek Sophie aan.

Bregje ging verder: ‘Als een persoon zich door zijn partner bedreigd voelt, gaat zijn brein scannen voor gevaar. Hierdoor komen die negatieve percepties uit de jeugd naar bovenen worden op de partner geprojecteerd. Het gevolg is een fight or flight-reactie, waarbij jullie percepties zorgen voor twee ‘eilanden’, verschillende belevingen van hetzelfde moment.”

Wil je weten hoe het verder gaat met Rick en Sophie?

Lees het hele artikel hier.

 

imagotherapie