Minder zin in seks

Minder zin in seks:

Auw! Schat, vanavond heb ik hoofdpijn...

Het is een beetje een taboe: minder zin in seks. In mijn vorige artikel vertelde ik hoe je relatie kan veranderen na verloop van tijd en het gevoel voor je partner kan wegzakken. Zeker wanneer je kinderen hebt. Omdat er allerlei (normale!) processen op gang komen die ervoor zorgen dat de liefdestank leegloopt. Waar het bijvullen eerst vanzelf ging vraagt dat nu ineens extra aandacht.

 

Oei, minder zin in seks

Een vergelijkbaar proces voldoet zich rondom de seks in een relatie. Met een beetje mazzel gaat dat in het begin van een leien dakje. Je kunt er geen genoeg van krijgen! Maar waar is dat gevoel gebleven na een paar jaar, als er in de slaapkamer naast jullie kinderen liggen te slapen?

 

Onwetendheid

En wat zo ontzettend jammer is dat we daar niet veel vanaf weten en niet goed op worden voorbereid. Veel stellen denken dat er iets mis is met hun relatie als ze na verloop van tijd geen zin in seks meer hebben en níet meer zonder aanleiding de kleren van elkaars lijf willen scheuren.

 

Hoppa, van waakvlam naar fik erin!

Terwijl ook hier, helaas, hele normale processen spelen die er voor zorgen dat de seksuele lust minder wordt. Het goede nieuws is: daar kan je wat aan doen!

Als je dat wilt, overigens. Want niet voor alle stellen vormt het een probleem. Het is prima als je allebei minder zin in seks hebt en het ongeveer even vaak wel als niet wilt. Het is wel lastig als de een geen zin in seks heeft en de ander wel. Dan legt het veel druk op je relatie. Dus dan is er werk aan de winkel.

Daarover gaat mijn nieuwe blog voor Ouders.

Dus lezen en: DE FIK ERIN!

Lees meer op Ouders.nl...

 

 

Spoiler: om meer te leren over hoe je je seksuele energie weer nieuw leven kunt inblazen is de netflixserie Sex, Love and Goop een aanrader! Ook daar heb ik een artikel over geschreven.

 

Als je dit artikel interessant vindt is mijn gratis online masterclass waarschijnlijk ook wat voor jou! Schrijf je in via onderstaande button.

Ouders.nl

In 2020 vroeg de uitgever van Ouders.nl of ik als relatie-expert voor hen wilde gaan schrijven.

Aangezien het mijn missie is om relatiekennis te verspreiden en zo veel mogelijk mensen te helpen aan een fijne relatie, was mijn antwoord op die vraag natuurlijk ´Ja!´

Vanaf 2021 verschijnt er dus iedere maand een artikel van mij op Ouders.nl. Een artikel waarin ik relatiekennis deel, relatieproblemen bespreek en relatietips geef.

minder zin in seks