Verandert de liefde door de komst van een baby?

Verandert een baby onze liefde?

Iedereen weet: je relatie verandert door het krijgen van een baby.

Het is drukker dan voorheen, je hebt meer verantwoordelijkheden en minder tijd voor elkaar. En je moet allebei groeien in je nieuwe rol. En het klinkt als een cliché, maar omdat het hartstikke waar is.... je hebt door je baby slapeloze nachten, wat je relatie geen goed doet. En nog iets, wat mensen zich vaak wat minder goed realiseren, je hebt weinig tijd meer samen. Want veel doe je om de beurt. Het lukt vaak nog wel iets voor jezelf te doen, als je goed plant en je elkaar de ruimte gunt, maar samen weg is ineens een stuk lastiger geworden.

En inderdaad, waar ik deze blog over schrijf,  wat óók verandert door de komst van je baby is het gevoél van liefde.

 

Kinderwens?

Ik weet het nog goed. Ruim 6 jaar geleden. Ik voelde me intens verbonden en zielsgelukkig met mijn lief. Zo’n intense liefde had ik nog nooit gevoeld voor een partner. Toen we het onderwerp ‘kinderen’ bespraken vond ik dat aan de ene kant mooi. Want, een kind van deze geweldige man; dat leek me echt heel bijzonder.

 

Ooooh baby!

Maar aan de andere kant vond ik het beangstigend. Want zou dat onze liefde niet veranderen? Wat als er een klein wezentje op de wereld zou komen waar ik nóg meer van zou houden? Dat er een nog diepere liefde zou bestaan dan die ik voelde op dat moment? Zou dat afbreuk doen aan onze liefde?

 

Lees verder… op Noordstraalt.nl

Sexy baby!

Oke, de liefde verandert dus. Maar niet persé op een slechte manier. Maar wat ook verandert is de seks! En omdat we daar van te voren maar weinig over leren schreef ik daarover ook een artikel. 

baby