Zo krijg je de liefde die je wilt WIN WIN podcast

In deze podcast spreek ik met mijn collega Barbara Cremers met Janneke van der Meulen van de WIN WIN podcast over Imago Relatie Therapie.

Janneke van der Meulen

Janneke is topsportster, veel gevraagd spreker, trainer, 1 op 1 coach en schrijfster, onder  andere van het boek 'de eiwitleugen'. In haar boeken schrijft ze over gezond eten, maar vooral ook hoe je op alle levels als mens gezond kunt leven en kunt groeien en hoe alles met elkaar samenhangt. Een mooie, holistische visie dus.

WIN WIN podcast

Janneke schrijft:

Als we doen wat we altijd deden, zullen we krijgen wat we altijd kregen.

Voor radicaal andere resultaten, zullen we radicaal ander gedrag moeten vertonen. Maar goed, wij weten beide, dat is doodeng. Daar heb je heel veel moed voor nodig.

Moed is niet de afwezigheid van angst. Moed is handelen ondanks die angst. Moed is nét veilig genoeg voelen om je angst aan de hand te nemen en volle angst vooruit te gaan!

Je zou kunnen zeggen dat de mate waarin het je lukt om te handelen ondanks je angst, één op één gelijk staat aan de mate waarin je successen bereikt.

Op álle fronten in je leven. Ook in relaties.

Uiteindelijk draait alles om relaties

Want uiteindelijk draait alles om relaties. Om liefde. Om menselijke verbinding. Al het andere is ter ondersteuning van dit ene doel.

Als ik de roeisport voor de zoveelste keer weer eens twee mensen bij elkaar brengt die samen bouwen en groeien kan ik altijd maar 1 ding denken: missie geslaagd 😉

Zonder dat we er ons van bewust zijn zoeken we allemaal naar die ene waarheid die niet direct zichtbaar is. Zo ook in deze liefdes-podcast waar ik zelf onwijs van heb genoten!!

Imago Relatie Therapie

Te gast zijn: Bregje Jonkhart en Barbara Cremers. Beide dames zijn onwijs gepassioneerd over: imago therapie. Een therapievorm die ik totaal niet ken(de) maar razend enthousiast over raakte!

Imago therapie leert je met heldere tools heel bewust te co-reguleren zodat binnen no-time het zenuwstelsel kalmeert. Want alleen als jij ontspannen bent en je veilig voelt kun je de altijd aanwezige liefde en verbinding blijven opmerken.

Het eilandgesprek

Deze methode helpt stellen de veiligheid en verbinding in hun relatie terug te brengen, onder andere door ze 'het eilandgesprek' te leren.

Een gestructureerde manier van met elkaar praten waarin stellen ontdekken hoe ze vaak hun eigen waarheid plakken op de ander, maar hoe die waarheid niet gaat over het nu maar over vroeger. Er ontstaat dan weer ruimte om elkaar werkelijk te zien en met elkaar te verbinden.

En wat zo fijn is aan deze methode (onder andere, want er is véél fijn aan deze methode ;-)) is dat het in de sessies heel vaak gaat over leuke dingen.

Mensen denken vaak dat relatietherapie gaat over alleen maar moeilijke situtaies en ruzies. Dat kan ook wel, maar juist bij deze methode kijken we óók naar op welke manier we wél fijn en veilig verbonden zijn.

Nou ja, ik zou zeggen: kijk en luister zelf.

 

De aflevering staat al op youtube en komt binnenkort ook op spotify en apple podcast.

 

 

🎧 Check deze aflevering van de WIN WIN podcast op een van deze kanalen, of bekijk de video hiernaast op Youtube.

Wil je meer weten over hoe je een WIN WIN lifestyle kunt hebben en zo kunt zorgen voor een optimale gezondheid, zowel fysiek als mentaal en spiritueel?

Je kunt de boeken van Janneke hier bestellen.

Wil je meer weten over relaties?

Schrijf je in voor mijn masterclass!