Podcast Semi Interessant

Podcast Semi Interessant. Met Ruben en Nick. 29-11-2023

 

Voorkom een gebroken hart: de sleutels voor liefdevolle relaties en gezond partnerschap, ontdek verborgen patronen in liefde – relatietherapie met Bregje Jonkhart

Afl. 1

In september was ik te gast bij Ruben Havertz en Nick Papens, in de podcast Semi Interessant. Het was een leuk gesprek, met veel grappen en grollen, zoals deze jongens meestal hun leuke podcast maken. We hebben uiteindelijk zelfs 3 afleveringen opgenomen.

Wat zij zelf schrijven bij de eerste aflevering:

Op de site van de podcast Semi Interessant

"Samen met Ruben Havertz en Nick, neemt Bregje je mee op een boeiende reis door de complexe wereld van menselijke connecties. Deze aflevering is een schatkist vol inzichten voor iedereen die zijn of haar relaties wil verdiepen en versterken.

 

Veilige hechting

Duik in de diepten van veilige hechting en leer de vaak verborgen communicatiepatronen herkennen die relaties kunnen maken of breken. Bregje onthult de subtiele balans tussen geven en nemen in partnerschappen en benadrukt de cruciale rol van empathie en begrip. Ze werpt licht op hoe onopgeloste conflicten uit het verleden je huidige relaties kunnen beïnvloeden en biedt praktische tips voor het opbouwen van een sterke, gezonde relatiebasis.

 

Eye-openers

Deze aflevering zit vol eye-openers, van Bregje's verhalen over de meest voorkomende valkuilen in relaties tot haar adviezen over hoe je deze kunt vermijden en overwinnen. Bregje benadrukt het belang van bewustzijn van eigen patronen, open communicatie over behoeften, en aandacht voor de positieve aspecten in een relatie. Ze legt uit hoe ons brein werkt in liefde en relaties, en hoe ervaringen uit het verleden van invloed kunnen zijn op onze huidige relatiedynamiek.

 

Relatietips

Ontdek het belang van veilige hechting en het vinden van de juiste balans tussen verbinding en autonomie. Of je nu in een relatie zit of single bent, de inzichten van Bregje zijn essentieel voor iedereen die streeft naar authentieke, liefdevolle verbindingen. Sluit de aflevering af met Bregje's waardevolle tips om je datingleven te verbeteren en te transformeren."

🎧 Check deze aflevering van de podcast Semi Interessant op een van deze kanalen:

podcast semi interessant

Wil je meer weten over relaties?

Schrijf je in voor mijn masterclass!

De Blauwdruk van Liefde: Verliefdheid, Hechtingsstijlen, en Relatiepatronen Ontcijferd met Relatiepycholoog Bregje Jonkhart

afl. 2

De Psychologie van verliefdheid

Relatietherapeut Bregje Jonkhart over liefde en relaties. Ze legt uit dat liefde wordt beïnvloed door onze vroegere ervaringen en hechtingsstijlen. Ze bespreekt ook het verschil tussen verliefd zijn en echte liefde en of intense verliefdheid noodzakelijk is voor het starten van een relatie. Bregje benadrukt het belang van zelfkennis, communicatie en empathie in relaties. Ze bespreekt ook de uitdagingen van daten in het moderne tijdperk en de angst om de verkeerde keuze te maken in relaties.

 

Blauwdruk

Bregje onthult dat onze vroegere ervaringen en hechtingsstijlen een 'blauwdruk' van liefde vormen, die onze zoektocht naar partners beïnvloedt. Deze blauwdruk omvat zowel de warme gevoelens van liefde en veiligheid als de complexe elementen van spanning en onzekerheid.

Een belangrijk onderwerp in onze discussie is het misverstand dat intense passie en drama tekenen zijn van ware liefde. Bregje legt uit dat deze patronen vaak voortkomen uit onopgeloste jeugdwonden en dat een gezonde relatie gekenmerkt wordt door veiligheid en stabiliteit.

 

Zelfontwikkeling

Het belang van zelfontdekking en het ontwikkelen van een gevoel van veiligheid en onafhankelijkheid wordt benadrukt, in plaats van te vertrouwen op anderen voor validatie.

We verkennen ook de uitdagingen van daten in het tijdperk van online dating apps en de overvloed aan opties die kunnen leiden tot twijfels en een constante zoektocht naar iets beters.

🎧 Check deze aflevering van de podcast Semi Interessant op een van deze kanalen: