Podcast met de billen bloot

Met de billen bloot in deze aflevering met van Tania Mulder, intimiteitscoach.

 

In deze podcast ga ik in gesprek met Tania Mulder. Ik kwam met haar in contact omdat ik op zoek was naar iemand die meer weet van intimiteit in relaties. Wij leren daar wel over in onze relatietherapie opleidingen, maar ik vind het een ondergeschoven kindje.  Tania schrijft op haar website:

 

Waarom gaan vrouwen alleen naar de seksuoloog?

"Bregje Jonkhart heeft een praktijk in Amsterdam genaamd Jonkhart en Ziel. Zij is relatietherapeute, coach voor ouders, jongeren en kinderen.

Er komen regelmatig echtparen bij haar die problemen hebben, waarbij ook het seksleven wel eens een rol speelt. Als Bregje met hen praat blijkt vaak dat de vrouw reeds alleen naar een seksuoloog gaat, zonder de man.

Bregje vraagt zich in deze podcast af: "Waarom is dat toch?" Staat dit symbool voor iets anders? En vindt zij daarop het antwoord?

Wat is echt vrijen?

Bregje werd door een vriendin getipt om eens met Tania contact op te nemen en hier samen over te gaan praten.

Aan bod komt de visie van Tania op het echte vrijen met elkaar, vanuit de kennis dat mannen en vrouwen een verschillende manier van seksbeleving hebben.

Bregje sluit hierbij aan en pleit voor meer onderzoek naar deze verschillen. Zij vertelt over mindfulness, tantra trainingen en wat zij daar zelf van heeft geleerd. Welke behoefte vervulden deze technieken wel en welke gaten liet dit ook bij haar achter.

Orgasmekloof

Er wordt stil gestaan bij het begrip orgasmekloof en wat dat heden ten dage betekent voor vrouwen tijdens de seksbeleving. Waarom beïnvloed seks toch zo onze relatie en het grote vraagteken is wederom : hoe leer je elkaar beter te begrijpen en te voelen. Wat is dan de aanpak en de weg die we met elkaar met de hulp van een coach of een relatietherapeute kunnen volgen?

Luister naar deze podcast waarin Tania in gesprek gaat met Bregje Jonkhart over de seksuele beleving van mannen en vrouwen en waarom vrouwen als eerste alleen naar een seksuoloog gaan."

🎧 Check deze aflevering van met de billen bloot op een van deze kanalen:

De eeuw van de vrouw

In de podcast wordt regelmatig verwezen naar een andere podcast: de eeuw van de vrouw, waarover ik in een vorig artikel al schreef.

Hierin bespreken Rachel van de Pol en Suzanna Jansen hoe het leven van de vrouw in Nederland in de afgelopen 100 jaar meer dan ooit veranderd is. Aflevering 3 van deze podcast gaat over seksualiteit.

De aflevering laat zien, of eigenlijk beter gezegd horen, dat we in een bijzondere tijd leven omdat seksualiteit pas sinds kort ook 'voor de vrouw' is. Maar ook wordt duidelijk dat we er nog lang niet zijn. Een aanrader om te beluisteren!

Afl. 3: de huwelijksplicht

met de billen bloot podcast

Wil je meer weten over relaties?

Schrijf je in voor mijn masterclass!