Mama waarom zit je op je telefoon

Mama, waarom zit je op je telefoon, waarom kijk je niet maar mij?

Wellicht heb je het 'still face experiment' op youtube al wel eens gezien. Het filmpje dat zo mooi laat zien hoe gevoelig we zijn voor het verlies van verbinding. 💔

Het plotselinge verlies van verbinding levert veel stress op in het kinderbrein en dat is niet alleen een nare ervaring, het laat ook sporen na in kinderbreintjes. Niet direct na 2 minuten, als de ouder het contact actief herstelt zoals in dat filmpje. Maar wel als het langer en regelmatig gebeurt.

We nemen die ervaringen later mee onze relaties in. Als in je volwassen relatie je partner uit contact gaat herinnert het brein zich die stress en zal het zich onveilig voelen.

 

The still face experiment in real life door de telefoon

 

Toch zie je overal om je heen ouders achter hun telefoonscherm zitten, opgeslokt door een andere wereld dan die van hun kinderen.

Het zijn still face experimenten in het echte leven die zich dagelijks, vaak meerdere keren per dag voordoen. En meestal langer dan 2 minuten, want 'even een paar werk emails beantwoorden' heb je niet in 2 minuten gedaan.
🧠

Om dat te demonstreren is er een nieuw still face experiment gemaakt.

Confronterend? Ja. Want we worstelen er allemaal mee. Hoe combineer je een telefoon waarin je al je werkzaken regelt met de aandacht voor je kind?

Belangrijk? Ja. Kijken dus.
👀👀👀

Lees meer op Ouders.nl...

 

 

Als je dit artikel interessant vindt, is mijn online masterclass waarschijnlijk ook  wat voor jou! Schrijf je in via onderstaande button.

Ouders.nl

In 2020 vroeg de uitgever van Ouders.nl of ik als relatie-expert voor hen wilde gaan schrijven.

Aangezien het mijn missie is om relatiekennis te verspreiden en zo veel mogelijk mensen te helpen aan een fijne relatie, was mijn antwoord op die vraag natuurlijk ´Ja!´

Vanaf 2021 verschijnt er dus iedere maand een artikel van mij op Ouders.nl. Een artikel waarin ik relatiekennis deel, relatieproblemen bespreek en relatietips geef.

mama waarom zit je op je telefoon